Biblioteca de muntanya

dels socis del Centre Excursionista d’Olot

Especialitzada en excursionisme, guies, mapes, esports i literatura de muntanya.

Planifica les teves rutes, descobreix el territori i endinsa’t en la cultura muntanyenca! Cap excusa per no anar ben preparat a muntanya!

Catàleg

Cerca i consulta
tots els mapes i llibres des de casa

Cercador: pots buscar qualsevol document a través de la casella de cerca o de les col·leccions i matèries de la pàgina principal i navegant entre documents.

Disponibilitat: pots saber si un llibre o mapa està disponible al prestatge.

Ubicació: trobaràs la signatura de classificació (Call number) per localitzar els documents als prestatges.

Àrea personal: revisa què tens en préstec, fins quan i renova-ho tu mateix. Rebràs un avís per correu electrònic 3 dies abans que et venci. Demana la teva clau a Administració (Consulta la Protecció de dades personals del CEO).

Préstec per a socis/es

5 préstecs: 1 mes
Servei de préstec exclusiu pels socis i sòcies del Centre Excursionista d’Olot

Registre: els préstecs i les devolucions s’han de registrar sempre a Administració.

Renovacions: 2 vegades, sempre i quan no hagi vençut el préstec ni estigui reservat per una altra persona.

Reserves: cal sol·licitar-les a Administració.

Devolucions: si perdeu un document o el retorneu en mal estat, n’haureu de comprar un exemplar igual i entregar-lo a Administració. En cas de no retornar un document, al cap d’1 any es procedirà a cobrar-ne l’import corresponent. Mentre no es resolgui la situació, el soci quedarà bloquejat del servei de préstec.

Els llibres i mapes excursionistes sovint s’editen amb poc tiratge d’exemplars. Si us plau, cuida’ls i retorna’ls en condicions. Si no, pot ser que ja no els puguem adquirir mai més.

Com trobar els llibres i mapes als prestatges?

CLASSIFICACIÓ TEMÀTICA

GUIES I MAPES DE CATALUNYA

Les guies i els mapes estan classificats segons el següent ordre:

Catalunya -> Vegueria -> Comarca

Equip de voluntaris

La Biblioteca del CEO és possible gràcies a la tasca desinteressada de tota una colla de socis voluntaris.

Els voluntaris de biblioteca s’encarreguen de la catalogació, l’etiquetatge i el folratge de tots els llibres i mapes. També de la gestió general de la biblioteca, d’organitzar activitats culturals i de donar suport a altres àrees esportives de l’entitat.

Compartim la literatura i cultura de muntanya a través d’unes trobades disteses.

Tens ganes de col·laborar-hi? Contacta’ns!

La Biblioteca

Biblioteca històrica
Renovada i actualitzada

La Biblioteca del CEO ha estat present des dels inicis de l’entitat l’any 1934, durant l’etapa 1943-1969 i novament a partir de 1970. Els darrers anys se n’ha renovat tot el fons.

Vol facilitar l’accés al coneixement i a la informació especialitzada en excursionisme i esports de muntanya, difondre’ls i promoure’ls entre els socis de l’entitat i la comunitat excursionista. Així com el coneixement i la protecció de l’entorn natural i patrimonial de la Garrotxa i els seus voltants.

També vol ajudar als socis a preparar i planificar les rutes i excursions amb seguretat. I dóna suport a les seccions i activitats anuals de l’entitat.

Més informació

L’horari d’obertura de la Biblioteca és el mateix que el de l’entitat, de dilluns a divendres de 5 a 8 del vespre.

Per consultes relacionades amb biblioteca adreceu-vos a arxiu_biblioteca@ceolot.cat

Per altres dubtes i consultes adreceu-vos a ceo@ceolot.cat

Estem treballant per poder-vos oferir en un futur les publicacions del CEO en format digital (Butlletí de socis, llibrets de l’Embardissada…).

Tracks del CEO: Embardissada, Trepitja Garrotxa i Volta Volcans.

Podeu fer donacions de llibres, mapes i revistes de temàtica excursionista posant-vos en contacte amb la biblioteca. Cada possible donació s’avaluarà prèviament per determinar-ne l’interès i assegurar que ja no consta dins del fons. Cada donació serà acceptada per la junta directiva, difosa i reconeguda.

Actualment, el Centre Excursionista d’Olot formem part del grup de treball que vol potenciar i millorar l’actual Catàleg Col·lectiu de Biblioteques Excursionistes, juntament amb el Centre Excursionista de Catalunya, el Centre Excursionista de Lleida, el Centre Excursionista de Terrassa, el Servei General d’Informació de Muntanya, l’Agrupació Excursionista Talaia, la UEC de Gràcia i la Unió Excursionista de Sabadell.

No t’ho perdis…